به گزارش خبرنگار مهر، بیرکوف، باتانوف و عیوضیان مربیانی بودند که طی سالهای گذشته به ترتیب هدایت تیمهای ملی شمشیربازی در اسلحههای سابر، فلوره و اپه را بر عهده داشتند اما به دنبال مشکلات ارزی که گریبان ورزش ایران را گرفت، مسئولان فدراسیون شمشیربازی به تدریج با این مربیان قطع همکاری کردند و مربیان ایرانی را در راس تیمهای ملی به کار گماشتند.
اتفاقا این جابهجایی برای شمشیربازی خیلی بد هم تمام نشد طوریکه ملیپوشان این رشته در مسابقات اخیر قهرمانی بزرگسالان آسیا با کادری کاملا ایرانی شرکت کردند و نتایج خوبی هم به دست آوردند. در این رقابتها شمشیربازان اپه و فلوره که دو سال پیش در همین مسابقات قهرمانی آسیا به ترتیب هفتم و ششم شده بودند در رده پنجم آسیا ایستادند و تیم سابر هم از رده سوم آسیا صعود کرد و نایب قهرمان شد.
حتی شمشیربازان ایران در دومین دوره مسابقات زیر 23 سال آسیا هم که به میزبانی کویت برگزار شد، با مربیانی ایرانی شرکت کردند. نتیجه این حضور کسب دو مدال طلا، 4 مدال برنز - در مجموع سه مدال بیشتر از دوره نخست این رقابتها - و قرار گرفتن در رده دوم جدول توزیع مدالها بود. این در حالی است که در جریان همین مسابقات دو نفر از سرمربیان خارجی پیشین تیمهای ملی شمشیربازی کشورمان برای بازگشت به ایران و همکاری دوباره با فدراسیون ایران اعلام آمادگی کردند.
باتانوف و عیوضیان که زمانی هدایت تیمهای شمشیربازی فلوره و اپه را بر عهده داشتند و حالا با باشگاه العربیه کویت همکاری دارند در جریان برگزاری مسابقات قهرمانی زیر 23 سال آسیا در سالن محل برگزاری این مسابقات حاضر میشدند تا عملکرد بازیکنان و تیمهایی که زمانی هدایت آنها را عهدهدار بودند، از نزدیک تماشا کنند. این دو مربی روس و ارمنی در حین این مسابقات ضمن تشریح عملکرد شمشیربازان، نشان دادند که برای بازگشت به ایران و همکاری دوباره با شمشیربازی کشورمان بی تمایل نیستند و حتی خیلی صریح آن را بیان کردند.
با این اوصاف و البته عملکردی که شمشیربازان اسلحههای اپه، فلوره و سابر در مسابقات مختلف داشتهاند امکان تغییر در کادر فنی آنها به منظور همکاری دوباره با مربیان خارجی وجود دارد؟
پیمان فخری، دبیر فدراسیون شمشیربازی در پاسخ به این پرسش مهر گفت: پتانسیل شمشیربازی ایران خوب است ضمن اینکه مربیان خارجی که با آنها همکاری داشتیم، زمان حضور در ایران شرایط بدی نداشتند چون هر چیزی سر جای خودش بود و برنامهها هم به موقع و کافی اجرا میشد. به همین دلیل هیچ یک از آنها دوست نداشتند به همکاری با ما پایان دهند و حتی بیرکوف حاضر شد یک سال با حقوق ریالی به کار خود ادامه دهد. حالا هم که میخواهند فرصت دوبارهای برای آغاز دور جدیدی از همکاری ایجاد شود.
وی تصریح کرد: اما فدراسیون شمشیربازی فعلا تصمیمی برای تغییر کادر فنی تیمهای خود ندارد. کارمان را با مربیان فعلی ادامه میدهیم اما اگر زمانی احساس نیاز کنیم، جذب مربی خارجی را در برنامه قرار میدهیم.
دبیر فدراسیون شمشیربازی در پاسخ به این پرسش که "در صورت تصمیم برای همکاری دوباره با مربیان خارجی، آیا جذب مربیان خارجی پیشین را در برنامه قرار میدهید یا روی گزینههای جدیدی تمرکز خواهید کرد"؟، اظهارداشت: مربیان خارجی که پیش از این با آنها کار میکردیم، مربیان خوبی بودند. قرارداد آنها را به دلیل ضعف عملکردشان فسخ نکردیم. دلیل این کار مشکلات مالی و ارزی بود که با آن مواجه شده بودیم.
فخری تاکید کرد: البته از نظر من مشکلات ارزی که باعث شد مربیان خارجی شمشیربازی و خیلی از دیگر رشتهها به همکاری خود پایان ندهند، از یک جهت بد هم نبود. به هر حال این موضوع به اجبار فرصتی برای مربیان ایرانی فراهم کرد و اینکه برای کسب اطلاعات جدید تر در حوزه کاری خودشان در کلاسهای بینالمللی شرکت کنند. مانند اینکه سیامک فیض عسگری، مربی تیم اپه از ابتدای مهرماه در یک دوره کلاس بینالمللی در مجارستان شرکت کرده است.
دبیر فدراسیون شمشیربازی در پایان گفت: در هر صورت و با وجود اعلام آمادگی که از طرف مربیان خارجی پیشین شده است، فعلا تصمیمی برای همکاری با آنها نداریم. وقتی تیمهای ما در مسابقات قهرمانی آسیا با حضور مربیان ایرانی صعود داشتهاند، دلیلی برای کنار گذاشتن آنها نداریم اما اگر در هر مقطع زمانی احساس نیاز کنیم، جذب مربی خارجی را در دستور کار قرار میدهیم.
نظر شما